Header

Smarthus

Fremtidens løsninger er her

For alle nybygg fremover vil smarte løsninger på varme, belysning, enheter og underholdning være et must. Smarthus er både gunstig for miljøet, og for lommeboken.

Det er altså mulig å spare penger, og samtidig øke komforten gjennom å forenkle betjeningen av det elektriske anlegget.

Praktiske funksjoner kan være å ha en dag/natt-bryter på soverommet som slukker alt lys og eventuelt andre ting du ikke vil ha på om natten. Med samme bryter om morgenen kommer det lys på i soverom, gang, bad og kjøkkenet dersom du ønsker det.

Musikk og TV-anlegg kan kobles opp mot smarthusanlegget. Lys, varme og andre ting kan betjenes både fra vanlige lysbrytere eller mobil.

Noen velger å ha et nettbrett fast montert for betjening av smarthuset sitt i tillegg til lysbrytere og mobil.

Økonomi

Energibesparende løsninger i smarthus kan være så mangt – ta gjerne kontakt med oss for å høre hva som kan være aktuelt for deg.

For eksempel installerer vi kabling, og kobler til solcellesystemer, som kan ta unna en del av strømforbruket. Kombinert med smarte løsninger for varme- og lysregulering, kan man spare mange penger på strømregningen.

I tillegg gir smarthus, og smarthussytemer deg muligheten til å ha full oversikt over strømforbruket ditt i sanntid – direkte fra smarttelefonen din. Dette vil kunne gi god innsikt i mulige strømsparende tiltak i ditt nye smarte hjem.

Økt sikkerhet

Foruten økonomisk  og miljømessig gevinst, vil et smarthus gi deg et ekstra lag med sikkerhet i hjemmet.

Brannalarm kan kobles opp mot smarthuset, og det kan programmeres slik at alt lys blinker og du får varsel på mobilen dersom brannalarmen løser ut.

Når du går ut og trykker på «borte»-bryteren, slår kaffetrakter, tørketrommel og alt lys seg av.

Om noen ringer på døren kan du se hvem det er og snakke med dem selv om du er et annet sted i verden.

Pris på smarthus

Prisen på å få installert smarte komponenter i det elektriske anlegget er noe du kontrollerer helt selv – det avhenger av hvor drastisk du ønsker å gå til verks. Prisene kan variere fra kr 4000 – 400.000, avhengig av hvor mange komponenter du ønsker installert, og hvor smart du ønsker at huset skal bli.

Ta kontakt med oss for å få et prisoverslag på akkurat din løsning.